Σάββατο 7 Μαρτίου 2009

Έκθεση Γελοιογραφίας στην Ξάνθη



Στο ρόλο και τη σημασία της γελοιογραφίας και ιδιαίτερα της πολιτικής γελοιογραφίας στην πολιτική ζωή κάθε κοινωνίας αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Σιούφας, στην Ξάνθη, όπου εγκαινίασε την έκθεση με τίτλο: «Η γελοιογραφία στην Ευρώπη», που συνδιοργανώνουν η Βουλή των Ελλήνων, η Νομαρχία και ο Δήμος Ξάνθης.

Ο Δημήτρης Σιούφας αναφέρθηκε στις πολιτιστικές πρωτοβουλίες του Κοινοβουλίου προς την ελληνική περιφέρεια, επισημαίνοντας την ανάγκη όλοι οι έλληνες πολίτες να γνωρίσουν από κοντά σημαντικές προσωπικότητες της καλλιτεχνικής, πολιτιστικής και πνευματικής ζωής τόσο της Ελλάδας όσο και της Ευρώπης γενικότερα.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε επίσης και στο νέο ενεργειακό περιβάλλον που δημιουργείται στην πατρίδα μας με την χρήση τόσο του φυσικού αερίου όσο και πολλών ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Η έκθεση περιλαμβάνει έργα 90 καλλιτεχνών από την Ελλάδα και από ευρωπαίες χώρες. Η Ξάνθη αποτελεί τον τρίτο σταθμό της «περιοδείας» της έκθεσης, μετά την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

Η έκθεση φιλοξενείται στην καπναποθήκη του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης και με την ευκαιρία αυτή ο Δημήτρης Σιούφας αναφέρθηκε με επαινετικά λόγια στο έργο της προέδρου του ιδρύματος, της πρώην υφυπουργού Εξωτερικών Βιργινίας Τσουδερού.

Οι βουλευτές Ξάνθης Αλέξανδρος Κοντός και Παναγιώτης Σγουρίδης καλωσόρισαν τον Πρόεδρο της Βουλής και μίλησαν με εγκωμιαστικά λόγια για το σημαντικό έργο που επιτελεί.

Ο νομάρχης Ξάνθης Γιώργος Παυλίδης και ο δήμαρχος Ξάνθης Γιώργος Στυλιανίδης απένειμαν στον κ. Σιούφα τιμητικές πλακέτες για την μέχρι σήμερα προσφορά στην πολιτική, πνευματική, οικονομική και κοινωνική ζωή του τόπου.


ΠΗΓΗ ΑΝΤ1 ΟΝLINE

Blog Archive

  © Blogger template 'Darken' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP